VeszprémFest

VeszprémFest

A VeszprémFest egy immár 14 éves múltra visszatekintő kulturális nagyrendezvény, amely igazi értéket teremt helyi és országos viszonylatban is az igényes zene- és művészetkedvelők örömére.

A rendezvény nyaranta 4-5 napon át kínálja különböző zenei műfajok legszínvonalasabb, világhírű előadóit, legyen szó világzenéről, jazzről , klasszikus zenéről , operáról, vagy popról. A VeszprémFest fellépőinek Grammy-díjait számolva már bőven száz felett járunk.

Ízelítőül néhány név az elmúlt évekből: Tom Jones, Lisa Stansfield, Gregory Porter, Jamie Cullum, Roger Hodgson, Kool&the Gang, Emeli Sandé, Katie Melua, Vaya Con Dios, Diana Krall, Nigel Kennedy, José Cura, Al Di Meola, Paco de Lucia, Kocsis Zoltán, Herbie Hancock, Chick Corea, Miklósa Erika, The Gypsy Kings, Rost Andrea, Bobby McFerrin, George Benson, Craig David, az Orquesta Buena Vista Social Club® Omara Portuondoval és még sorolhatnánk…

A szabadtéri koncertek háttereként, természetes díszleteként 13 éven át a Veszprémi Vár érseki palotájának gyönyörű barokk épülete szolgált, mely nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy az idelátogatók egy egyedi, meghitt, baráti hangulat részesei lehessenek. 2017-ben, a palota felújítása miatt,a nagyszínpad leköltözött a nem kevésbé festői História Kertbe, az egykori érseki pihenőkertbe, ahol impozáns környezetben, a Séd patak partján várta, és várja 2018-ban is fellépőit és 3000 fős közönségét.A rendezvény esőhelyszíne a Veszprém Aréna, az ország egyik legújabb, legmodernebb rendezvényközpontja.

A Séd patak mentén juthatunk el a fesztivál életébe ez évben bekapcsolódó, új szabadtéri helyszínre, a Jezsuita Templomkertbe is: az 1747-ben épült jezsuita templom és az ősi veszprémvölgyi apácakolostor (melyet Szent István király alapított 1020 körül) megszépült romkertje környezetében egy négyszáz fős ültetett nézőtérrel várja vendégeit a fesztivál. Eső esetén a koncertek beköltöznek a Hangvilla Közösségi Térbe.

 A nagyszínpados koncertek mellett kísérőrendezvények zajlanak, az évek során újabb és újabb helyszíneket bekapcsolva a fesztivál életébe. Kiemelkedik ezek közül a már 2011 óta minden évben megrendezésre kerülő Rozé, Rizling és Jazz Napok az Óváros téren, amely 10 napon át kínálja ingyenes koncertjeit és a régió borászatainak borait a nagy számú érdeklődőnek.

Missziónk a kezdetek óta változatlan: Legyen a VeszprémFest egy vidéki végvára a világszínvonalú zenei produkcióknak, otthona – még ha csak néhány napra is – azoknak a sztároknak, akik Európa és a világ színpadainak deszkáin is otthonosan mozognak.

Tovább 8200 Veszprém , Óváros tér 22.

VeszprémFest

7 program


José Cura-Miklósa Erika-Ramon Vargas-Rost Andrea Jegyvásárlás
13 Esemény

A jubiláló, 15 éves fesztivál visszanyúl a gyökereihez, és operaestre invitálja a közönséget. Négy olyan világsztár lép együtt a színpadra, akik korábban mindannyian énekeltek már Veszprémben, így együtt azonban először láthatjuk és hallhatjuk őket.

Amy Macdonald -  Aloe Blacc Jegyvásárlás
13 Esemény

“Találkozzunk Veszprémben!” --- VeszprémFest zenei fesztivál

Joss Stone Jegyvásárlás
13 Esemény

A legendás énekes és dalszerző turnéjának következő állomása a VeszprémFest, ahol pop és soul slágereit adja elő.

Ziggy Marley Jegyvásárlás
13 Esemény

Első koncertjét adja Magyarországon! Három évtizedes karrierje során és 16 albummal a háta mögött Ziggy a legendás családi névhez méltó zenei örökséget épített fel. Nyolc megérdemelt Grammy-díj és egy Emmy-díj tulajdonosaként az énekes, humanitárius, dalszerző és producer folyamatosan előbbre és előbbre jut.

Lajkó Félix és a VOŁOSI (PL) Jegyvásárlás
13 Esemény

A nemzetközileg is elismert lengyel VOŁOSI minden kategóriától mentes olyan egyedi és eredeti stílust alkotott, mely egyszerre modern és tradicionális, klasszikus és népi, kárpáti gyökerekkel rendelkező jazz improvizáció.

Lajkó Félix és Jojo Mayer (USA) Jegyvásárlás
13 Esemény

Jojo Mayer, New Yorkban élő svájci dobos, kreatív és újító technikájának köszönhetően a világ legjobb dobosai között tartják számon. Karrierjét jazzmuzsikusként kezdte, majd pályafutása alatt különböző műfajok neves képviselőivel játszott együtt és próbált ki eltérő stílusokat (drum'n'bass, jungle, afrikai törzsi zene). Lajkó Félixszel igazi kalandra hívják a közönséget.

Lajkó Félix szóló koncert Jegyvásárlás
13 Esemény

Démonikus improvizációk, szárnyaló dallamok, lelkünket az ismeretlenbe repítő virtuozitás. A hegedűművész a zene nyelvén mesél érzésekről, hangulatokról, képekről.

Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

online jegyvásárlás

Mobil app

VeszprémFest2016

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva:

Android IOS