Jegyvásárlás

Program


THE NEW POWER GENERATION-CELEBRATING PRINCE

THE NEW POWER GENERATION-CELEBRATING PRINCE

The NPG (The New Power Generation):
“Celebrating Prince”

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 15. szombat, 21:00

A legendás művésszel, Prince-szel közösen eltöltött több mint két évtizeddel a hátuk mögött a The New Power Generation (The NPG) kétségkívül az egyik legsikeresebb és legfigyelemreméltóbb kísérő banda a világon. A 2016. októberi minnesotai ”Official Prince Tribute Concert” sikerére való tekintettel elhatározták, hogy újra összeállnak, és a „Celebrating Prince” koncertsorozattal ünnepelik a művészt és zenéjét.

Egy kis történeti áttekintés
A The New Power Generation (The PNG) 1990 és 2013 között volt Prince kísérő zenekara. Utoljára 2013-ban játszottak együtt, amikor is Prince új irányt vett és 3rdEyeGirl név alatt új együttest alapított. 2015-ben azonban a The New Power Generation néhány tagja újra összeállt, hogy Prince-szel megalkossák az énekes utolsó stúdió albumát, a Hit n Run Phase Two-t.

Bár a „Welcome to the New Power Generation” kifejezés már Prince 1988-as Lovesexy albuma nyitószámában is elhangzik, az NPG-t zenekari névként először az 1990-es „Graffiti Bridge” című filmben használták, a film kísérő albumán hallható „New Power Generation” című dal szövege alapján pedig egyértelmű Prince lelkesedése:

“Lay down your funky weapon, come join us on the floor. Making love and music’s the only things worth fighting 4. We r the new power generation, we want 2 change the world. The only thing that’s in our way is u. Your old fashioned music, your old ideas, We’re sick and tired of u telling us what 2 do.” (© Prince )
„Tedd le a „funky-s” fegyveredet, és gyere velünk a táncparkettre! Szeretkezni és zenélni - egyedül ezekért érdemes küzdeni. Mi vagyunk az új erő generációja, és megváltoztatjuk a világot. Már csak te állsz az utunkban. Régimódi zenéd, elavult gondolataid nem kellenek. Elegünk van abból, hogy te dirigálsz.”
 
A The New Power Generation élőben az 1990-es Nude Tour során, albumon pedig az 1991-es, kritikusok által is éljenzett Diamods and Pearls -szel mutatkozott be, amelyről több dal került föl a Billboard slágerlistájára, mint bármely más, a Purple Rain óta kiadott Prince albumról.

A banda jelenlegi felállása megegyezik az eredeti NPG-vel, kivéve a dobos Michael Blandot, akit Soul Asylum-beli kötelezettségei nem engedtek beszállni a turnéba, valamint az énekes-billentyűs Rosie Gainest, aki évek óta egészségügyi problémákkal küzd. A dobokat így most Kirk Johnson vette át, aki az eredeti NPG tagja volt ütős és táncos minőségben, Rosie helyét pedig – már 1992-es távozása óta - Morris Hayes tölti be. Morris Hayes már a Diamonds and Pearls turnén is részt vett Prince-szel és az NPG-vel, később Prince zenei igazgatója lett, miközben 2012-ig az NPG billentyűseként játszott – így ő volt a leghosszabb ideig tagja az együttesnek. Az NPG többi tagja változatlan az eredeti felállás óta.

A zenekar részletesebb történetéért tekintse meg a http://www.princevault.com/index.php?title=Band:_New_Power_Generation weboldalt.

A koncerten Prince leghíresebb számai is elhangzanak: Let's Go Crazy, Kiss, U Got the Look, Sexy MF, Sign O The Times, Diamonds & Pearls, Baby I'm a Star, Get Off, Cream, Purple Rain…


Fellépők:
Morris Hayes - billentyűk és Music Director
Tommy Barbarella - billentyűs
Sonny Thompson - basszusgitár
Mike Scott - gitár
Kirk Johnson - dob
Tony Mosley - vokál, gitár, tánc
Damon Dickson - háttér vokál és tánc

A koncerten több vendég énekes is fellép Price zenei-baráti köréből és a New Power Generation egykori tagjai közül:

Kip Blackshire - ének
infó: http://www.princevault.com/index.php?title=Kip_Blackshire
André Cymone – ének, gitár, basszusgitár
infó: http://www.princevault.com/index.php?title=Andr%C3%A9_Cymone
http://www.qgenterprise.com/artist-roster/andre-cymone/


Facebook: www.facebook.com/originalnpg
YouTube: www.youtube.com/channel/UCpteS6WC4LVawerZJ_6jJRA
Twitter: https://twitter.com/Original_NPG

Ajánlatunk


A Milky Chance a folk, a rock, a reggae, a jazz és az elektronikai zene stílusjegyeiből merítve komponálja száz milliós letöltést elérő világslágereit. Az együttest két német középiskolai barát, Clemens Rehbein énekes – gitáros és Philipp Dausch basszusgitáros – ütőhangszeres alapította.

Ajánló


akár -10%
GREGORY PORTER Jegyvásárlás

2016-ban pályafutása első magyarországi koncertjét Veszprémben adta, most pedig 8 év után ismét visszatér a királynők városába Gregory Porter amerikai…

akár -10%
TOTO Jegyvásárlás

3 Grammy-díj, 14 sorlemez, 8 koncertalbum, 3,4 millárd dalletöltés és tucatnyi világsláger – ez az 1977-ben alapított amerikai Toto rövid…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Jegyek

Vegye meg jegyét online!

Váltsa meg jegyét online, bankkártyás fizetéssel!

A jegyvásárlási információkat itt találja.

Mobil app

VeszprémFest2024

Töltse le applikációnkat, hogy első kézből értesülhessen legfrissebb híreinkről, fellépőkről, eső esetén helyszínváltozásról.

Elérhető Android és IOS rendszerekre az ismert helyeken, vagy ide kattintva :

Android IOS
Kiemelt támogatók
Támogatók
Szakmai szervezetek

Büszkék vagyunk arra, hogy térségünk vállalatai elkötelezettek a helyi kultúra és közösség életének folyamatos fejlődésében, közös értékeink megőrzésében.

® VeszprémFest 2016 - Minden jog fenntartva.